Lettuja 1 annos (28 kpl)

Letut ovat herkullisia ja niihin käytettyjen raaka-aineiden vuoksi, ne ovat edullisia.

Lettuja on vaikea tehdä pientä määrää, koska kananmuna määrää taikinan koon. Kuitenkin voit joko paistaa kaikki letut kerralla ja syödä niitä myöhemmin tai paistaa viimeistään seuraavana päivänä loput.

Lettupannu olisi hyvä olla valurautainen. Se ei naarmuunnu. Pienehkö 4 letun pannu on hyvä.

Lettupannun lisäksi tarvitset:

Tuote tuotteen kokonaishinta tarvittavan määrän hinta kilohinta
1 Kananmuna 0,98 (6 kpl) (Lidl) 0,164€ Hinta tarkistamatta
Rasvatonta maitoa 2,5 dl (tai vettä) 0,62€ 0,62/litra
Vehnäjauhoja n. 1,5dl 2 kg paketti 0,80€ (Lidl) 0,40€/kg
Vita D'or margariini paistamiseen 2-5 tl 0,28€/paketti (Lidl) 2 senttiä? 0.70€/kg
Suolaa ½tl Hinta tarkistamatta
Sokeria ½tl 0,69€/kg n. 2 senttiä 0,69€/kg




Kopauta munan keskeltä astian reunaan varovasti, että keskelle syntyy halkeama. Paina varovasti halkeamasta ja erota kuoret toisistaan. Riko muna mielellään tummaan astiaan (näet mahdolliset kuorenkappaleet paremmin). Nouki kuorenkappaleet. Vatkaa muna rikki esim. haarukalla siten, että massasta tulee tasaisen keltaisen värinen.

Lisää suola. Vatkaa.

Lisää maito/vesi. Vatkaa.

Lisää jauhot. Vatkaa.

Taikinaan voi jäädä hieman kokkareita. Siksi annamme taikinan tasaantua jääkaapissa vähintään n. 30 minuuttia.

Ota taikina jääkaapista ja vatkaa se tasaiseksi. Tarvittaessa voit puristella taikinaa haarukalla astian reunaa vasten. Puhdista haarukka ja ota ruokalusikka käyttöön.

Laita lettupannu levylle (muista, että pannun tulee olla hieman isompi kuin levy). Laita levy päälle (4/6).

Lisää jokaiseen paikkaan hieman margariinia/voita (n. ½tl). Levitä margariini aukkoon. Kun margariini alkaa lämmetä/kuplia, lisää taikinaa esim. ruokalusikalla sen verran, että pohja täyttyy.

Anna letun kiinteytyä. Kun lettu on kiinteytynyt, nosta lettua varovasti esim. haarukalla. Katso, onko letun pohja ruskettunut (ei musta). Käännä lettu varovasti. Laita omaan paikkaansa.

Vähän ajan päästä tarkista, onko letun toinenkin puoli ruskettunut. Nosta ruskettunut lettu varovasti lautaselle.

Toista niin kauan kuin haluat paistaa lettuja.

Kun taikinaa alkaa olla jäljellä enää n. parin kierroksen verran, voit kääntää levyn pois päältä. Levy pysyy aika pitkään kuumana. Myös lettupannu luovuttaa jonkin aikaa lämpöä. Näin säästät sähköä. Tarvittaessa voit vielä hetken kuumentaa levyä.

Kun letut ovat valmiita, voit nauttia niitä joko esim:

- Mansikkahillon kanssa

- Jokin muu hillo

- Pinnalle siroteltu sokeri

- Jotkut ovat kertoneet syövänsä lettuja ketsupin kanssa.

Mansikkahilloista on pakko sanoa, että ainoa hyvä hinta/laatusuhde löytyy Dronningholmin hillosta. Siinä ei ole niin paljoa mansikan kantoja, kuin monessa muussa hillossa. Mikään ei tunnu niin inhottavalta kuin noukkia mansikankantoja suusta.

Ruokajuomana parasta on kylmä maito.




Muista tehdä kotiläksysi ja miettiä, mikä on halpaa ruokaa. Oliko tämä halpaa? Tai tarpeeksi halpaa? Mihin nähden?

Herkkupeppuritarikunta suosittelee


[Etusivu]  [Reseptit]   [Arvostelut]  [Halpaa Tallinnassa]  [Vitsit]  [Niksit]  [Ilmaista ruokaa]  [Linkit]  

frank (at) dlc.fi